Zásady ochrany osobných údajov

Platnosť od: 1. jún 2019. Aktualizované: 5. November 2019

Kto sme

Momentálne za stránkou http://peniazepracuju.sk je iba jeden človek a zatiaľ si praje nezverejniť identitu. Keďže súkromie je pre mňa dôležité, takisto ako svoje súkromie chránim súkromie aj svojich čitateľov. Preto tu je úprimný zoznam, ako narábam s dátami, ak mi ich dobrovoľne poskytnete.

Dovoľte mi na úvod dať do pozornosti, že ak pri náčítaní stránky zvolíte Zamietnuť Cookies, tak nemám o vás žiadne údaje a ani neviem, že ste tu zavítali, takisto žiadne štatistiky na stránke vás neodchytia.

Je to možné vďaka pluginu GDPR Cookie Compliace, ktorý vloži analytický softvér (či skripty) iba vtedy a len vtedy, ak odsúhlasíte cookies.

Ak aj povolíte cookies, všetky údaje sú anonymizované a zobrazené len ako štatistika, takže sa nedá zistiť konkrétna osoba navštevujúca tento web. Preto vás prosím o povolenie cookies.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia zo služby Gravatar (v prípade, ak používate) verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Kontaktné formuláre

Pri zadávaní údajov cez kontaktný formulár, ukladáme vami zadané údaje za účelom odpovedania. Povinné údaje sú email a text správy. Nepovinné údaje sú meno alebo nickname a adresa vášho webu, ak chcete aby bol zverejnený v komentároch.

Bulletin (newsletter)

Pre prihlásenie sa do bulletinu stačí iba váš email. Spolu s ním ukladáme váš suhlas so zaradením do email listu na odosielanie bulletinu.

Zoznam emailov je momentálne uchovávaný offline (nie je prístupný online), preto pre odhlásenie sa z bulletinu, zaslite prosím požiadavku na bulletin zavináč peniazepracuju bodka sk.

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Analytika

Pri prvej návšteve našej stránky máte možnosť zamietnuť všetky cookies a tak nemáme o vás žiadne informácie na analýzu a štatistiku.

Ak povolíte cookies, anonymné údaje sú spracovávané cez Google Analytics. O ochrane súkromia v rámci Google sa môžete dočítať na https://support.google.com/analytics/answer/9019185?hl=sk

Budeme vďační, ak povolíte cookies na štatistiku. Jedine takto vieme zistiť, ktoré články na našom webe sú populárne a teda, akým témam máme venovať viac pozornosti.

Keďže zoznam pre bulletin (newsletter) je uchovávaný offline, momentálne nemáme žiadne iné dáta o vás (napríklad, nevieme ani, či ste si vlastne prečítali náš bulletin).

S kým zdieľame vaše údaje

Iba ak povolíte analytické či štatistické cookies, iba vtedy a len vtedy sa vaša návšteva na našej stránke zaznamená cez Google Analytics. O ochrane súkromia v rámci Google sa môžete dočítať na https://support.google.com/analytics/answer/9019185?hl=sk

Webová stránka je umiestnená v hostingovom centre spoločnosti WebSupport s.r.o. a teda WebSupport má prístup k online databáze (SQL) nášho webu. Podmienky ochrany osobných údajov spoločnosti WebSupport sú na tejto adrese: https://www.websupport.sk/ochrana-osobnych-udajov.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú) ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Ak ste sa zaregistrovali do bulletinu, ukladáme váš email a taktiež váš súhlas so zaradením do bulletinu do odvolania.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet, pridali ste komentár, alebo ste sa prihlásili na odber bulletinu (newsletter), môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, vrátane údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov.
Dostupné údaje by sme uložili a poskytli v prípade spáchania trestného činu na našej stránke.

Kontaktná adresa na vyžiadanie vaších údajov je: osobneudaje zavináč peniazepracuju bodka sk.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu. (V súčasnosti protispamová kontrola ešte nie je implementovaná.)

Dodatočné informácie

Ako chránime vaše údaje

Údaje v bulletine sú uložené offline. Údaje uložene online na tomto webe (komentáre, kontaktný formulár) sú chránené heslom a logovaním každého prístupu do administračného rozhrania s automatickým zasielaním upozornení administrátorovi.

Aké máme procesy pri úniku dát

  • zablokovanie stránky (prepnutie do offline režimu)
  • informovanie o incidente online cez twitter: https://twitter.com/peniazepracuju
  • zistenie rozsahu úniku a informovanie doktnutých účastníkov

Požiadavky na zverejňovanie právnych predpisov v regulovanom odvetví

Spracúvanie a ochrana osobných údajov sa spravuje ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z. z., o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov, v spojení s ustanoveniami Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 zo dňa 27. apríla 2016, všeobecného nariadenia o ochrane údajov. Osobné údaje spracúvame na základe vášho záujmu o informácie z našej webovej stránky.

V prípade pochybností o dodržiavaní povinností súvisiacich so spracúvaním osobných údajov sa môžete obrátiť na nás ( osobneudaje zavináč peniazepracuju bodka sk ), alebo podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je na Slovensku Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, e-mail: info@pdp.gov.sk, https://dataprotection.gov.sk/uoou/