Fumbi znižuje poplatky

Fumbi dalo na známosť, že žnižujú poplatky. Vysoké poplatky boli tŕňom v oku viacerích recenzií.

Zdá sa, že sa im darí expandovať a navyše, trh kryptomien momentálne ide hore, tak pristúpili k znižovaniu poplatkov.

Fumbi výrazne znížil poplatky

Majú 3 druhy poplatkov a zmena je nasledovná:

  • Multi-Exchange Poplatok: platí sa jednorázovo pri vklade a aj pri výbere. Z pôvodných 1,5% bol znížený na 0,75%
  • Licenčný poplatok: platí sa ročne (stŕhaný pri vklade a potom po roku od daného vkladu). Z pôvodných 3,5% znížený na 3,0%
  • Podiel zo zisku: platí sa pri výbere, ak máte pri výbere zisk. V prípade straty sa neplatí. Z pôvodných 12,5% znížený na 5,9%

Je to výrazné zníženie.

Minimálny poplatok je teda 0,75% (multiexchange pri vklade) + 3,0% (licečný poplatok) + 0,75% (multiexchange pri výbere) = 4,5%. Plus, ak vyberiete so ziskom, podiel zo zisku 5,90%, tak to máme 10,4% celkovo na poplatkoch.

Ja som spravil 50 Eurové vklady v marci, máji a júni (spolu 150 Eur). Ak by som vybral dnes (2020-07-30), tak by som mal dostať 189,82 Eur.

Výpočet sumy pri výbere z Fumbi

To je pekných 26% zisku po odrátaní poplatkov. Za štyri mesiace investovania to nie je zlé, ale treba dodať, že v marci 2020 bol prepad trhov (aj akciových aj krypto), takže momentálne všetko je pluse, ak ste investovali v marci.

Nateraz sa zdá, že trh ide hore. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať, ak sa američania nezačnú vracať do práce (momentálne niečo cez 10% američanov podalo žiadosti o pomoc v nezamestanosti).

Ak chceš Fumbi vyskúšať, využi zľavu 10% z ich licenčného poplatku (platí po celú dobu používania fumbi účtu). Počas registrácie klikni na “Mám promo kód” a zadaj: fumbipp10 . Takto jednoducho ušetríš na ich poplatkoch.
(štandardná zľava z poplatku je 5 – 7%, čitatelia tohto blogu dostanú až 10%-tnú zľavu cez kód fumbipp10)

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *